Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'teki Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası”na 64 sporcu katılacak

Erdek

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun, Erdek'te gerçekleştireceği Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası” için basına bilgi verildi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun, Erdek'te gerçekleştireceği Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası” için basına bilgi verildi. Yağcı Otel'de gerçekleşen basın toplantısına Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Zıpkınla Balık Avı Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız ile kurul üyeleri Doğan Özer, Serhan Dağdan, İlhan Deveci ve Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren katıldı.
Toplantıda konuşan Teknik Kurul Başkanı Ahmet Cumhur Sakız, şunları söyledi:
Federasyonumuzun 2014 yılı faaliyet programında yer alan ‘Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası', federasyonumuz ve Erdek Belediyesi'nce, 11-12 Temmuz 2014 tarihlerinde, Kapıdağ Yarımadası'nın İlhanlar ve Doğanlar köyleri arasında kalan sahil şeridinde gerçekleşecektir. Bu spor branşımız, federasyonumuzun kuruluş tarihi olan seksenli yıllardan bu yana yurdumuzun tüm sahillerinde yapılmaktadır. Bununla birlikte, bu önemli organizasyonun Erdek'te yapılmasına büyük destek veren Erdek Belediye Başkanı sayın Hüseyin Sarı'ya teşekkür ediyoruz. 
Sayın Sarı'nın, bu organizasyonun düzenlenmesine büyük katkıları olmuştur. ‘Türkiye Şampiyonası', iki farklı bölgede gerçekleşecek eleme karşılaşmaları sonucu seçilen 16 takımın katılımıyla yapılacaktır. Yarışma, yaklaşık 7 kilometrelik sahil şeridinde ve 0-40 metre derinlik periyodunda yapılmaktadır. Yarışmaya, 64 sporcunun bulunduğu 16 takım, antrenörler, kulüp yöneticileri, yedek sporcular, 30 hakem, federasyon teknik kurulu ve yöneticileriyle birlikte yaklaşık 120 kişilik bir ekip katılacaktır. Yarışmada puanlama sistemi vurulan balıkların sayıları ve gramajına göre yapılacak olup, 500 gramın üzerindeki balıklar, puana tabi olacaktır. Gramaj altı balıkların vurulması durumunda ceza puanı uygulanacaktır. Bununla birlikte her tür için vurulabilecek en çok balık sayısı ise belirlenerek, kontrol sağlanacaktır. Zıpkınla balık avı sporu dış kaynaklı herhangi bir hava kullanılmaksızın yapılmaktadır. Sporcu, kendi nefesiyle dalış yapar. Gündüz yapılan bu avlanma sistemi, tüm balık avlanma sistemlerinden çok daha etik ve zararsız bir avlanma yöntemidir. Bu yöntemde seçici bir avlanma tercihi yapıldığından, ekolojik sisteme kesinlikle zarar verilmemektedir. Şampiyonada avlanan balıkların sayıları ve gramajları tutanakla belirlenerek, Darüşşafaka İl Müdürlüğü'ne teslim edilmektedir.”
Yarışma sonunda ilk sekize giren sporcuların Milli Takım kampına davet edilerek, yeniden elemelere alınacağını vurgulayan Sakız, Seçilen sporcular ise Milli Takım kampına alınarak, ekim ayında Peru'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda bizleri en iyi şekilde temsil edecek sporcular olmaları sağlanacaktır. Avrupa'daki tüm ülkelerin katıldığı Dünya Şampiyonası'na, tüm ülkelerden yoğun bir katılım gerçekleşmektedir. Türkiye'de, TSSF olarak ülkemizi yurt dışında bu tür yarışmalarda onur ve başarıyla temsil etmekteyiz” diye konuştu.
Sakız, şampiyonaya destekleri için Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerine de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı